diumenge, 1 de març del 2015

Treballant amb Cmap Tools, Gliffy, Bubbl.us i En línia!


A continuació presentaré unes eines que poden ser útils al moment de fer mapes conceptuals i esquemes.


Per tant, parlo de Gliffy, Bubbl.us, En línia i Cmap Tools:


1- Què és Gliffy? Textualment com ho diuen en una página educativa i eines Tics és:




Un servei en línia que et permet crear diagrames i compartir-les amb altres persones. Amb aquest servei podem crear qualsevol tipus de diagrames com Flowcharts, UI wireframes, diagrames de classes, plànols de cases, diagrames de xarxes , diagrames UML o qualsevol diagrama complex o simple”. 


Gràcias a : Herramientas 2.0.



Avantatges:

 • Funciona sense registre.
 • És molt intuïtiu, per tant, fàcil de manejar. 
 • Gran varietat de formes, figures, fonts i colors per a l'edició dels nostres treballs.
 • Permet crear des de petits projectes, com a esquemes per a la preparació d'un examen,       fins a plànols  d'una casa. 
 • Es poden addicionar links i imatges (PNG). 



Desavantatge: Funciona per 30 dies, però si es fa el registre un altre cop, es tornen a aconseguir 30 dies més.

Per més informació adjunt el seu tutorial oficial: 


2- Què és bubbl.us?

És una aplicació Online que ens permet crear mapes conceptuals i esquemes. Una vegada hem acabat els nostres treballs, podem exportar-los de diverses formes, ja sigui com a imatges en formats PNG i JPEG o bé com a pàgines web amb formats XML o HXML per ser inserits en pàgines web,webblogs i materials didàctics en format digital o poden ser impresos.

Avantatges: no necessita registre per poder crear en línia, però si s'està registrat, es poden editar els treballs que han estat guardats amb anterioritat.

- Compta amb una interfície molt intuïtiva i fàcil de manejar.
- Colors, fonts, grandàries, figures i formes àmplies i factibles.

Desavantatges: annexar fotografies, links, vídeos.


Per més informació del seu funcionament us recomano el tutorial de software libre y web 2.0  a Youtube.
                            

3- Què és En línia /Webspiration ?



Una pàgina molt interessant sobre les Tics, ens proporciona una bona traducció sobre la definició d'aquesta aplicació, segons el que es pot trobar literalment de la pàgina web oficial, llavors...

  ... Què és En línia /Webspiration?          

 “Webspiration Aula ™ proporciona un ambient d'aprenentatge en línia segur i confiable que ajuda als estudiants a millorar la seva escriptura i habilitats de pensament.   

Mètodes d'aprenentatge visuals provades donen als estudiants un marc per generar idees, recopilar i organitzar informació, construir la comprensió, i desenvolupar per escrit assajos, treballs i informes. Educadors i estudiants, recursos, incloent-hi idees per a lliçons del pla i els consells d'estudi, suport a la integració curricular i l'accés en línia facilita la revisió per parells, la col·laboració i la interacció estudiant-professor - involucrar als estudiants, que s'estén el temps d'aprenentatge i augmentar el rendiment a través del currículum”


Gràcies a Juan Dominguez Fardos.
                             

4- Què és Cmap Tools?


 És un programa que ens permet crear i editar mapes conceptuals i esquemes, mitjançant unes aplicacions escrites en Java. Permet crear des de l'ordinador i per a ús propi i visibilitat pròpia o bé per compartir-ho a la xarxa i guardar-ho a la xarxa, per visualitzar mapes realitzats.
És una aplicació molt intuïtiva i fàcil d'utilitzar, compta amb diversos idiomes que permet més comoditat.     

Trobem gran varietat de fonts, colors, formes i figures per poder realitzar les nostres creacions i a més permet introduir vídeos i imatges. Permet així mateix que treballem en col·laboració amb més persones, ja que poden afegir comentaris i podem enviar el mapa per correu electrònic.

Té moltes avantatges, com les que vaig dir amb anterioritat, però la més important, per exemple és poder afegir fotografies, links i vídeos als treballs i poder comentar amb altres el nostre treball. 

Desavantatges: considero que no més hi ha una, el fet que s'hagi de descarregar. 

                     


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada