dimecres, 25 de març del 2015

Tenint cura del medi ambient!

Jugar amb el JOC D'EN DOLL

Si el que es pretén parlar és d'estalviar energia i cuidar el medi ambient, d'una manera entretinguda i interactiva, proposo utilitzar un joc bastant útil i cridaner per a aquestes edats.

Perquè recomano el joc? Perquè no solament ajuda al nen i nena a saber que és necessari estalviar energia, sinó que a entendre perquè d'unes accions que ajuden al medi ambient, i de les quins ella o ell pot col·laborar.

És una app interactiva, ja que , a partir d’un moviment o una acció que emet l’usuari l’app respon, ja sigui donant-li un missatge per continuar jugant o no deixant-li fer l’acció ja que està executant una acció errònia.

A mesura que vas avançant amb el ratolí, vas fent un recorregut per la casa, i vas clickant en diverses icones per saber que has de fer i orientar-te en el joc.

Un cop vas avançant  per l’espai vas agafant objectes per fer accions, relacionades amb la temàtica del joc (l’estalvi d’energia). A mesura que vas fent allò que et suggereix el joc, aquest et va dient si el que has fet ho has fet bé o sinó el que has de fer i perquè.  Llavors, entens que l’acció es correcta per alguna cosa.

Per exemple: Et trobes que has de reciclar envasos d’alumini i et diu que el dipositis al contenidor correcte.  Si ho fas, et diu que correcte, ja que l’acumulació d’aquests envasos al sòl pot fer mal a les plantes.

Per tal de veure que has d’anar fent, has d’anar senyalant amb el ratolí per la casa i així, et van apareixent missatges amb les accions que has de fer. Es molt visual, té molt de colors i a més és molt intuïtiu.


Hem sembla un tema molt interessant, que  pot ser profitós treballar-ho d’aquesta manera amb els infants, ja que  ho fan d’una manera amena i motivadora, a diferència que amb xarrades, que  els hi pot resultar més  avorrit.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada