dijous, 5 de març del 2015

El Glogster!


El Glogster és una aplicació On -line, que permet crear murals multimèdia, als quals se'ls poden addicionar imatges, vídeos, sons, moviment, adhesius (gràfics), text i diversos fons per decorar el mural.
El programa a més, té unes plantilles les quals ajuden a tenir idea de com estructurar diferents temàtiques, en aquest cas, si ho hem de relacionar amb l'àrea de coneixement del medi, podríem fer un Glogster per realitzar un experiment, o una ressenya d'un experiment fet a la classe. Així com, un mural de repàs, un mural amb la informació bàsica d'un país que estiguem tractant a l'aula, les plantes o arbres característics de Catalunya, etc.

El Gloster es una eina molt flexible i adaptable a qualsevol tema i assignatura, per tant, l'únic requisit és tenir clar allò que es vol transmetre.


Tret de la web oficial  Glogster

Una vegada he experimentat amb el programa podria parlar d'alguns avantatges i desavantatges que podria haver-hi pel que fa al treball amb nens i nenes de 4t i quant a la utilització del programa.

Desavantatges:

  • Els nens i nenes per crear un Glogster han de tenir una mica de coneixements sobre com usar els navegadors i selecció d'informació. Que en aquesta etapa ja saben buscar en Wikipedia i en altres llocs web, el sintetitzar això que volen dir, pot ser una mica complex, però no, un obstacle per usar l'eina.


Avantatges

  • El fet que s'hagin de registrar i anar fent a poc a poc el Glogster ajuda a no anar amb presses.
  • La varietat de fonts, imatges, i vídeos que es poden addicionar per fer un mural multimèdia.
  • Fomenta la creativitat, no només dels mestres sinó que també dels infants.
  • Permet fer una barreja entre allò que s'ha après i el que es vol aprendre.
  • No es una tasca que s'hagi de realitzar exclusivament de manera individual, pel contrari és un canal obert i flexible a les maneres de treballar.


Us deixo un tutorial de "Eoimaria" des de Youtube: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada