dissabte, 7 de març del 2015

Stop Motion Pro!

Què és Stop Motion Pro?

És un programa que permet crear pel·lícules d’animació, és a dir, utilitzant una webcam, la càmera digital o a través de qualsevol entrada de vídeo de l’ordenador és possible crear pel·lícules. Aquestes produccions realment seran un conjunt d’imatges reproduïdes en un temps determinat.

El format podrà ser en AVI o MPEG, per poder visualitzar-ho en qualsevol dispositiu.

Como relacionar-ho amb l’área de coneixement del medi?

Pot fer-se servir en diferents temes, però en concret volia ressaltar un en concret, el creixement d'una planta. He vist que és un tema que els crida molt l'atenció, ja que gràcies a ells, han nascut noves plantes, el fet de regar-les, de veure com han crescut d'un dia per a un altre, etc., fa que sigui una experiència molt divertida i interessant per a ells.

Però també, pensar que s'han perdut el creixement de la seva planta en les nits, mentre fan els deures, quan estan en classe, i etc. Fa que no siguin massa conscients que aquesta planta té vida, i que el sentit de pertinença i cura, siguin menys, que si ells haguessin vist com ha crescut a poc a poc la planta. Per tant, usar aquest programa per realitzar un vídeo, és molt interessant, crea una connexió diferent cap a aquest ésser viu i a més els ajuda a seguir cuidant de la seva planta a casa. Podríem pensar que és més fàcil veient un vídeo en Youtube sobre altres plantes, però considerant a crear aquest sentit de pertinença, que millor que començar amb un ésser viu que ells coneixen i han tingut cura.

Per tant, podem realitzar un vídeo del creixement d'una planta amb l'ajuda d'aquest programa.
Instal·lem el programa, i ho configurem perquè en un interval determinat faci una sèrie de captures, quan tinguem el nombre suficient de fotos, realitzem la producció del vídeo a la velocitat que considerem adequada. 

Un exemple podria ser, que el programa faci cada 10 minuts captures, per 15 dies, és important que tant el fons com el portàtil no es moguin de lloc. 

Després podem produir el vídeo a una velocitat de 12 fotogrames per segon, entenent fotogrames,com les captures que ha realitzat el programa.(tutorial)

Un bon exemple per crear consciència de la contaminació i com afecta a les plantes la fa un professor, Daniel Gómez Rueda, on adjunt un interessant vídeo que mereix la pena veure:


Al Symbaloo trobareu el blog d’aquest mestre, amb els seus projectes molt interessants. 


Paraules claus:
Què és un Stop Motion? un vídeo que  es fa a partir d’una succesió d’imatges fixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada