divendres, 27 de febrer del 2015

Kahoot! 

A la classe del dia 20 de febrer vam a descobrir una aplicació interessant, es diu "Kahoot!" a primera vista és una aplicació molt dinàmica i atractiva. 

Es tracta d'una aplicació per crear preguntes tipus test, on es poden afegir imatges i vídeos. Tot això controlant el temps per pregunta, i la quantitat de jugadors mitjançant un codi. Per tant, podria dir que és una aplicació per crear una interactivitat en temps real amb els alumnes, en paraules textuals dels seus creadors, Kahoot! és:

"Kahoot!, és una plataforma d'aprenentatge mixt basat en el joc, permetent als educadors i estudiants investigar, crear, col·laborar i compartir coneixements. S'ofereix als estudiants una veu a l'aula, i permet als educadors que es dediquin i centrin els seus estudiants a través del joc i la creativitat. Kahoot!, instiga experiències com aquesta i treballa a través de dispositius mòbils com a est . No obstant això, hi ha un element social. Estem encoratjant l'intercanvi (i col·laboració) de grans concursos, debats i enquestes. La nostra filosofia i la visió és que la gent de tot el món han de compartir el seu contingut educatiu perquè uns altres juguin a les aules de tot el món. Aquest intercanvi ha d'ocórrer dins del mateix Kahoot! o a les xarxes socials com Facebook, Twitter i Pinterest. Internet permet aquesta col·laboració, i l'encoratgem activament - no obstant això, no és necessari per participar, i pot utilitzar Kahoot!, exclusivament per al seu propi ús personal, i fer tot el seu contingut privat".

Podríem dir que un Entorn Personald'Aprenentatge, com ho diu Jordi Adell, creant aquesta interactivitat entre el jo i el món, ja que no només podem interactuar amb els nostres alumnes i saber el nivell inicial de la nostra classe, sinó que permet que d'aquí surtin diversos debats sobre que per exemple: Què és pol·lució? Quin és l'os més llarg de l'ésser humà? Comparar-ho, buscar més informació sobre això a la xarxa, etc. No només serveix com a punt de partida, sinó que també serveix com a eina per saber que els va quedar després d'un període de temps treballant i coneixent un tema.

Un altre aspecte important té a veure amb el fet que no només hi ha interacció entre professors i alumnes d'una classe, sinó que pot haver-hi interacció amb persones d'altres llocs sempre que tinguin el codi. A més que els /les alumnes poden ser els protagonistes del seu aprenentatge, creant ells mateixos un kahoot!, en aquest aspecte podrem ajudar als nois/es de les nostres classes, ja que és per a majors de 16 anys, però no podem tancar en banda aquest protagonisme, ja que per exemple, podem crear un kahoot!, sobre el medi ambient per als nostres companys/es de la nostra classe paral·lela, i ells poden crear un per a la nostra classe.

En conclusió, és una bona eina per treballar amb els nens/es, és una forma creativa i divertida, crea interès a aquelles preguntes que en lloc de fer-les en paper, es poden fer amb les Tics.

És clar que el grau d'interès del Quiz està en mans de la persona que fa les preguntes, ja que per exemple, no és el mateix preguntar l'idioma que parlen a França, fent la pregunta de manera explícita, que en canvi inserint un vídeo d'una cançó o un discurs en francès i preguntar de quin idioma es tracta.

Per a entendre com funciona Kahoot!, afegeixo un link de la seva web oficial:


Així  mateix,  us ensenyo una mostra del que jo he creat amb el programa, un Quiz expressament dirigit a aquesta assignatura:


Click


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada