dilluns, 20 d’abril del 2015

Fent servint Educreations a l'aula!

Partint que Educreations: "És una eina per iPad que possibilita la creació de vídeotutorials o "lessons" recollint l'escriptura en la pantalla del programa, sigui manual o amb teclat, així com la inserció de tot tipus d'imatges i la captura de veu per a les explicacions corresponents".

És a dir una aplicació que permet, fer un videotutorials, ensenyant una imatge o un vídeo. En el cas de ser només una imatge es pot adjuntar un so i després es reproduirà com un vídeo. Després de guardat, genera un codi URL per visionar el nostre projecte, o un codi embegut.

L'eina, no és exclusiva de l'iPad, sinó que el treball final obtingut pot ser visionat en qualsevol altre entorn web.

Per a més informació recomano molt la pàgina de l'observatori tecnològic del Govern d'Espanya, on hi ha tota la informació més detallada i completa.

També hi han molts vídeos a la xarxa, per exemple: 

              

Com s'ha fet servir el Educreations a la classe de ciències? Aquí un exemple, els alumnes de 5è han buscat informació d'un animal (inclòs trets fiscos, reproducció, aliment, etc.) han gravat la seva veu explicant, aquesta informació, i al moment que llegien anaven assenyalant aquestes característiques, sobre una imatge d'aquest animal.

Al meu entendre és un gran treball realitzat per la professora i pels alumnes, és molt entretingut. A més requereix diverses habilitats dels nens, no només el fet de gravar, sinó de saber buscar aquesta informació, entendre-la, redactar-la i saber explicar-la. Realment és una bona manera de treballar les ciències naturals amb els recursos que es té al seu abast!



Us convido a veure el seu bloc i opinar si voleu! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada