dilluns, 20 d’abril del 2015

PLE (Entorn personal d'aprenentatge) Personal Learning Environment


PLE, el podem definir com: "És el conjunt d'eines, fonts d'informació i  connexions  que cada persona utilitza de forma assídua per aprendre".

Pot ser que no sigui molt visible però està a tot arreu amb els dispositius mòbils, les targetes, les connexions wifi i l'accés des de qualsevol lloc a qualsevol part des d'internet ens trobem que les oportunitats d'aprenentatge i els llocs per aprendre avui, són qualsevol lloc i els temps són avui, qualsevol moment.

El vídeo és molt interessant, permet que entenguem, la importància d'informar-nos, crear i compartir informació, ja que així no només aprens tu sinó tots aquells que estan a la xarxa.

Hi ha diverses parts que m'han cridat l'atenció com per exemple l'esquema sobre l'espai personal d'aprenentatge, on estic jo i aquelles persones que saben més que jo, i li intervinc pel qual hi ha aquest feedback de comunicació que permet que tots creixem.
Esquema per entendre l'espai personal d'aprenentatge:


Així mateix ens parla de les parts d'aquest entorn d'aprenentatge, especificant que està conformat per tres bàsicament:



  1. Accedim i gestionem la informació: relacionats amb buscar, adquirir, gestionar, utilitzar i administrar la informació.
  2. part per crear eines i compartir-la(creació d'informació): modificar, crear exnovo i difondre la informació utilitzant múltiples formats i múltiples canals.
  3. Relació amb uns altres. (més important) xarxa personal d'aprenentatge: eines que utilitzem per comunicar-nos i col·laborar amb uns altres, altres persones de les quals aprenem és a dir, els contactes en xarxes socials, amb els quals es comunica i s'utilitza per prendre.


Moltes vegades, no ens parem a pensar dels nostres Entorns Personals d'Aprenentatge, de les maneres com aprenem, interactuem i la com ens movem a la xarxa, i pot ser que precisament ens falti alguna cosa per poder completar aquests entorns d'aprenentatge, pot ser que estiguem desaprofitant aquests recursos que tenim davant, o senzillament tenim entorns d'aprenentatge i ens sabem moure molt bé en ells sense saber-ho.

Em quedo amb aquesta frase que diu Jordi Adell: "La conversa és de fet més important que els continguts, de la pròpia conversa", és precisament el que fem amb aquests entorns d'aprenentatge, parlar amb el món i aprendre d'ell.

Considero que és un vídeo interessant i que mereix dedicar uns minuts per analitzar-ho i tractar de treure-li el millor profit a aquesta informació.

           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada