dissabte, 18 d’abril del 2015

Arloon, el creixemnt de la llavor!

Arloon és una aplicació que permet que l'infant pugui tenir cura d'una planta, prendre consciència de la importància que té aquest ésser viu, a més de la part educativa, el pot fer d'una manera amena i més a prop a ell/a, jugant.

Té una interfície molt interessant pels infants, colors adients al tema, instruccions clares, en definitiva és molt intuïtiva. Aquesta App està recomanada per alumnes de 7 anys, tot i que no està mal, iniciar als més petits en la cura d'un altre ésser viu virtual.

A més porta uns markets que permeten a l'infant veure la seva planta en 3D, un aspecte que és molt cridaner i entretingut per ells/es.

Segons el currículum, els temes que permet treballar aquesta aplicació són:

  • La classificació de les plantes: herbes, arbustos i arbres.
  • Les parts i les seves funcions: arrel, tija i fulles.
  • El procés de creixement.
  • El procés de la nutrició: la Fotosíntesi.
  • El procés de la reproducció.
  • Les plantes en els diferents ecosistemes.
  • L'evolució de les plantes al llarg de les estacions de l'any.


A més d'aquelles d'aprendre a aprendre, perquè ho fa autònomament, la competència científica, ja que utilitza una terminologia de les ciències, la competència digital, perquè utilitza les noves tecnologies, però a més raona, fa una relació entre allò que veu i el que pot fer amb el programa, pot parlar del que passa i succeeix aquí, etc.

Aquesta aplicació permet substituir aquella part de l'explicació que es dóna amb el llibre i imatges estàtiques sobre les explicacions de les parts de les plantes, a més permet fer pràctic l'explicació de la fotosíntesi.
Per tant, provoca una millora en l'educació i també podríem parlar que ajuda aplicar els coneixements apresos mitjançant les explicacions de la mestra.

Per tant, considero que la faria servir a l'aula, abans de portar a terme l'activitat real del creixement de la llavor, per crear una consciència abans de tenir cura de la planta real a la classe.

                 

  • Descarregar Arloon des de App Store
A més a més afegeixo un vídeo que parla sobre els testimonis de mestres amb la utilització d'aquesta aplicació: 

            
Testimonis que destaquen classes més interessants, dinàmiques i permet l'autoaprenentatge. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada