divendres, 3 d’abril del 2015

Un vídeo interessant de com podem comunicar amb el web de l'escola

Encara que no sigui un vídeo expressament per transmetre les ciències, considero important com a mestres entendre el significat de la realització d'un web i intentar que sigui el més eficaç possible. 

Aquest vídeo està a càrrec de Clara Guasch, especialista en estratègia de continguts, i parla com a concepte principal, entendre la paraula "Web com a conversa entre el centre i les famílies o més gent interessada en trobar informació aquí". 

Una conversa, on es ressòl preguntes, es transmeten missatges i es desperta interès entre aquesta relació. 
A partir d'aquí, dóna 3 ítems perquè aquesta comunicació sigui eficaç, com ara: 

1- tenir en compte l'usuari, amb qui conversem.(mestres d'altres escoles, famílies que ja pertanyen al centre, famílies que volen conèixer l'escola, alumnes, etc.), per tant cal saber si estem responen les preguntes d'aquests usuaris. En aquest cas, veure si aquest blog, o el nostre blog personal, està enfocat per resoldre els dubtes sobre ciència o bé del tema central. 

2- L'escola, que volem transmetre com a escola (informar, a mostrar la realitat de l'escola, a augmentar matricules, etc), tenir molt clar els objectius ens ajudarà a transmetre la informació adequada. En aquest cas, fent aquest blog, el que intent es transmetre és mostrar que no és difícil barrejar les Tics i les ciències, i trobant eines per internet i fent aquesta recopilació, crec que està clar, que vull informar sobre les possibilitats que n'hi han. 

La identitat, com volem que ens vegin els usuaris del web. Exemple: textos molt formals, pot transmetre fredor i distància. "la identitat no s'explica, es transmet" Pel que respecte al meu blog, considero que no és massa formal, però si que és una pàgina seriosa que conté informació verídica i utilitzable. 

3- El llenguatge, a internet llegim molta informació, i s'ha de poder llegir i trobar la informació molt ràpidament, per això és important redactar textos clars i concisos.

Considero doncs, que és un vídeo interessant, que no només ajuda als centres, sinó a qualsevol persona que vulgui fer un web o qualsevol portal d'internet.




vídeo : Youtube




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada