divendres, 29 de maig del 2015

EL microscopi digital Motic


A classe de productes multimèdia infantil i juvenil , ens vam comentar sobre aquest recurs que considero molt interessant i per tant, una eina a esmentar en aquest bloc.


El microscopi digital Motic, és com el seu nom diu un microscopi, amb les seves funcions que coneixem gaire bé tots arribats a aquest punt, però el que ho fa diferent, és la seva possibilitat de poder connectar-lo  a un ordinador i ensenyar als infants a través de l'ordinador tot allò que es veu. 

És a dir, es una eina que permet ser compartida, ja que normalment ens trobem amb la dificultat de no tenir prou microscopis a l'aula i per tant, hem d'anar un per un ensenyant allò que veiem. Per tant, puc dir que aquest instrument és una solució ja que si connectem el ordinador a la pissarra digital, els infants podran veure tots al mateix moment allò que estem veiem nosaltres amb el microscopi. A més, podem fer fotografies, el qual considero important si vols deixar un registre d'aquella sessió, vols tornar a fer servir aquella informació o senzillament vols compartir-la amb altres mestres o famílies.

Finalment, puc dir que es una eina que es troba dins l'apartat de millora - augment,  dins el model SAMR i que permet comprendre moltes coses que diem i que fem a la classe, per tant, estaria dins de la Taxonomia de Bloom en el nivell de comprendre. 

Més informació sobre l'eina en Microscopi Digital Motic 

Si voleu saber com funciona us recomano aquest vídeo: 

3 comentaris:

  1. Hola Ana!
    A mi també em sembla molt interessant aquest microscopi digital, ja que la majoria de vegades, els microscopis no s'utilitzen a l'aula perquè no n'hi ha prous per a tots. En el cas que s'utilitzin sempre s'han de compartir entre molts alumnes i pot ser un caos perquè tots volen utilitzar-lo alhora. Per tant, aquest recurs evita aquests problemes, ja que es pot observar en la pantalla.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per comentar, crec que seria una manera d'ensenyar amb qualitat i tecnologia la ciència .

    ResponElimina