divendres, 5 de juny de 2015

Proposta d'utilització del programari multimèdia en contextos educatius

Avui parlaré sobre una proposta adreçada als infants de segon de primària. Aquestes activitats, la vaig crear conjuntament amb una companya de la meva classe amb la finalitat de treballar amb diversos programes l'assignatura de Coneixement del medi. El format de presentació és una Pecha Kucha, el qual intentem que sigui el més clar possible. 

Ara bé, puc dir llavors que el eix principal de l'activitat és realitzar un mural interactiu amb codi QR.

Els continguts que tractem són diversos, com per exemple dins de l'apartat de persones i la salut "Reconeixement dels diferents tipus d’aliments i la valoració d’una alimentació sana i variada".

Els objectius que ens hem fixat també són diferents, però a destacar podríem esmentar "Comportar-se d’acord amb els hàbits de salut i higiene personal derivats del coneixement del cos humà, mostrant una actitud d’acceptació crítica i de respecte per les diferències individuals (edat, sexe, característiques físiques i personalitat)".

Pel que respecta als materials, cal fer servir diferents, com hardwares (tauletes digitals, càmeres de vídeo, ordinadors, etc.), softwares (Joc Naos, MorgueFile,Youtube, generador de codis QR, etc).

És a dir, eines que podem trobar a l'escola i que no són excessivament difícils d'aconseguir. Ara bé pel que respecte a l'activitat en si mateixa, consta de cinc sessions cadascuna d'1:30 hores fins a la realització del mural i l'avaluació conjunta dels infants. 


Us convido a veure el PechaKucha que vam elaborar i gaudir amb l'activitat, i amb molt de gust, si la podeu portar a la pràctica amb els vostres infants i explicar-nos la vostra experiència. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada